DRAGI KUPCI, ZBOG VELIKOG INTERESA I POVEĆANOG BROJA NARUDŽBI, OBRADA NARUDŽBI I ROK ZA ISPORUKU PAKETA MOŽE IZNIMNO POTRAJATI DULJE OD UOBIČAJENOG ROKA. HVALA NA RAZUMIJEVANJU, VAŠ MARTIMEX
ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Martimex odgovara za materijalne nedostatke proizvoda.

U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima koji detaljnije određuje u kojim slučajevima postoje materijalni nedostaci stvari.

Kako bi mogli otkloniti eventualne nedostatke kupljenih proizvoda, potrošači su dužni obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je nedostatak otkriven, odnosno najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka kupac ima pravo:

  1. tražiti uklanjanje nedostataka
  2. dobiti drugi proizvod bez nedostatka,
  3. na sniženje cijene,
  4. na raskid ugovora

Pri tome je kupac dužan prvo zatražiti uklanjanje nedostataka, a pravo na sniženje cijene ili na raskid postoji tek ako prodavatelj nije udovoljio njegovom prethodnom zahtjevu za uklanjanjem nedostataka.

Popravak ili zamjena stvari s nedostatkom provode se besplatno, u razumnom roku od trenutka kada je kupac obavijestio prodavatelja o nedostatku. Prodavatelj snosi i troškove preuzimanja stvari.

Obavijest o materijalnom nedostatku možete poslati elektroničkom poštom na webshop@martimex.hr.