DRAGI KUPCI, ZBOG VELIKOG INTERESA I POVEĆANOG BROJA NARUDŽBI, OBRADA NARUDŽBI I ROK ZA ISPORUKU PAKETA MOŽE IZNIMNO POTRAJATI DULJE OD UOBIČAJENOG ROKA. ZA SVE NARUDŽBE REALIZIRANE DO 15.12., GARANTIRAMO ISPORUKU DO BOŽIĆA. VAŠ MARTIMEX
ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Martimex odgovara za materijalne nedostatke proizvoda.

U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima koji detaljnije određuje u kojim slučajevima postoje materijalni nedostaci stvari.

Kako bi mogli otkloniti eventualne nedostatke kupljenih proizvoda, potrošači su dužni obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je nedostatak otkriven, odnosno najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka kupac ima pravo:

  1. tražiti uklanjanje nedostataka
  2. dobiti drugi proizvod bez nedostatka,
  3. na sniženje cijene,
  4. na raskid ugovora

Pri tome je kupac dužan prvo zatražiti uklanjanje nedostataka, a pravo na sniženje cijene ili na raskid postoji tek ako prodavatelj nije udovoljio njegovom prethodnom zahtjevu za uklanjanjem nedostataka.

Popravak ili zamjena stvari s nedostatkom provode se besplatno, u razumnom roku od trenutka kada je kupac obavijestio prodavatelja o nedostatku. Prodavatelj snosi i troškove preuzimanja stvari.

Obavijest o materijalnom nedostatku možete poslati elektroničkom poštom na [email protected].